ODVAJAČI GASOVA – DEGAZATORI
ODVAJAČI GASOVA – DEGAZATORI
ODVAJAČI GASOVA – DEGAZATORI

Opis i primena proizvoda:

U pogonu hemijske pripreme vode iza katjonskih (kako slabo, tako i jakokiselih) i jonskih izmenjivača, pojavljuje se veća količina CO₂ (ugljendioksida), koja značajno opterećuje vodu, te ga je u većini slučajeva potrebno ukloniti. Ulogu uklanjanja gasova iz vode ima odvajač CO₂ (degazator).

 

U slučaju prirodnog prisustva gasova u vodi, poput H2S, degazator takođe nalazi svoju primenu. H2S pored toga što daje neprijatan miris vodi i atmosferi oko nje, takođe je i štetan po ljudsko zdravlje kada je organizam izložen većim kocentracijama ovog gasa. Uklanjanje vodonik sulfida se veoma efikasno vrši na degazatoru.

 

Degazator je zatvorena cilindrična posuda, ispunjena kontaktnom masom, u cilju povećanja kontaktne površine između vode i vazduha.

 

Degazator funkcioniše tako što se tečnost pomoću dizni, koje se nalaze na vrhu, raspršava u kapljice. Kapljice padaju preko čvrste ispune koja ima veliku kontaktnu površinu i na kojima se povećava kontaktno vreme između vodene i gasne (vazdušne) faze koju obezbeđuje ventilator sa donje strane degazatora, čime se vrši izdvajanje gasova iz vode. Prečišćene kapljice vode padaju na dno posude i odvode se atmosferski u rezervoar, dok se vazduh obogaćen izdvojenim gasovima odvodi u atmosferu sa gornje strane.

Iz rezervoara prečišćene vode pumpama se voda transportuje na dalji tretman ili prema potrošačima.

 

Zbog agresivnosti gasova, degazatori, kao i prateća oprema, izrađuju se od termoplastičnih materijala, kao što su polipropilen (PP-H), polietilen (PE) i drugi.

TEHNIKA K.B. ima preko 5000 zadovoljnih kupaca kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Hrvatska).

Tehnika K.B.

Kontakt podaci

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana | Design: Red Cloud

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana

Design: Red Cloud