| Opis i primena proizvoda:

U pogonu hemijske pripreme vode iza katjonskih (kako slabo, tako i jakokiselih) i jonskih izmenjivača, pojavljuje se veća količina CO₂ (ugljendioksida), koja značajno opterećuje vodu, te ga je u većini slučajeva potrebno ukloniti. Ulogu ukla-njanja gasova iz vode ima odvajač CO₂ tzv. degazator.

 

Odvajač CO₂ (degazator) je zatvorena cilindrična posuda, ispunjena kontaktnom masom, u cilju povećanja kontaktne površine između vode i vazduha.

 

Degazator funkcioniše tako što se tečnost pomoću dizni, koje se nalaze na vrhu, raspršava u kapljice. Kapljice padaju preko ispune koja ima veliku kontaktnu površinu. Prečićšene kapljice padaju na dno degazatora.

Ventilator, koji je sastavni deo degazatora, pospešuje izdvajanje CO₂. Pomoću ventilatora vazduh odlazi u atmosferu kroz dimnjak koji se nalazi na vrhu i tako oslobađa CO₂ iz vode.

Ispod degazatora nalazi se rezervoar u kome se sakuplja otpremljena voda i iz koga se pumpama tečnost transportuje dalje potrošačima ili dalje primenjuje.

Zbog agresivnosti gasova, degazatori, kao i prateća oprema, izrađuju se od termoplastičnih materijala, kao što su polipropilen (PP-H), polietilen (PE) i drugi.

                                   

TEHNIKA K.B. ima preko 5000 zadovoljnih kupaca kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Hrvatska).

Tehnika K.B.

Kontakt podaci

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana | Design: Red Cloud

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana

Design: Red Cloud