Primarni tretman vode za parni kotao u novoj energani

Tabele za projekat 1

Primarnim tretmanom vode, zahvaćene iz jezera, vrši se priprema vode za potrebe procesne vode i vode koja predstavlja ulaz tretmana vode parnog kotla. Na ovaj način vrši se fizičko-hemijski proces dekarbonizacije i bistrenja. Pomenuti procesi odvijaju se u postrojenju koje se sastoji od reaktora za taloženje i dekarbonizaciju, uređaja za pripremu i doziranje vodenih rastvora za koagulaciju, flokulaciju i dekarbonizaciju, pumpne stanice i peščanih filtera. Kapacitet primarnog tretmana je 130 m3/h.

Deo vode sa primarnog tretmana biva poslat na tretman vode za parni kotao. Dodatnim tretmanom  vrši filtracija u peščanim filterima, proces demineralizacije koji se vrši u dvostepenoj reverznoj osmozi sa elktrodejonizatorom i kondicioniranje permeata dozirnim sistemom.  Kapacitet drugog dela tretmana, odnosno protok proizvedenog permeata, iznosi 10 m3/h.


 

Naši najznačajniji projekti:

 

TEHNIKA K.B. ima preko 5000 zadovoljnih kupaca kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Hrvatska).

Kontakt podaci

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana | Design: Red Cloud

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana

Design: Red Cloud