| Opis i primena proizvoda:

U postrojenjima otpadnih voda potrebno je otpadne vode neutralisati ili promeniti neku hemijsku karakteristiku, da bi se na kraju procesa tretirana voda mogla ispustiti u recipijent. Taj postupak se sprovodi u reaktorima (rekacionoj posudi) ili reakcionom bazenu. U slučajevima manjih protoka obično se koriste reaktori koje se izrađuju od termoplastičnih materijala (PP-H, PE 80-100, PVC). Bazeni se koriste kada su protoci veći i obično su izrađeni od betona koji je obložen takođe termoplastičnim materijalima od kojih se rade i reakcione posude. Doticanje i oticanje otpadne vode najčešće je

gravitacijsko zbog manjih brzina tečnosti u samim posudama ili bazenima. U reaktore se doziraju razne hemikalije koje sprovode proces prečišćavanja tečnosti. To su obično kontrolisani procesi uz pomoć sondi koje preko upravljačkog bloka doziraju hemikalije uz pomoć dozirnih pumpi. Obično se ti procesi pospešuju mešalicama (motorne ili uz pomoć komprimovanog vazduha). U određenim slučajevima, nakon dela sa mešalicom postavljaju se kaskade da bi tečnost imala duži put tj. duže vreme zadržavanja tečnosti u posudi.

TEHNIKA K.B. ima preko 5000 zadovoljnih kupaca kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Hrvatska).

Tehnika K.B.

Kontakt podaci

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana | Design: Red Cloud

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana

Design: Red Cloud