| Opis i primena proizvoda:

Tehnika membranske separacije koja se koristi za demineralizaciju vode je reverzna osmoza (RO), kojom se postiže uklanjanje 98-99% svih neorganskih materija iz vode. Priprema vode pomoću uređaja za reverznu osmozu (RO uređaja) je jedan od najsavremenijih načina pripreme vode za industrijska postrojenja. Otvori na polupropusnoj membrani su toliko sitni da zadržavaju najveći deo nečistoća iz vode, čak i molekularne spojeve. Najmanja poznata bakterija veličine je 0,2 mikrona, najmanji virus 0,002 mikrona, a otvor na polupropusnoj membrani je 0,0005 mikrona.

Kako bi reversna osmoza ispravno funkcionisala, neophodno je da postoj predtreman vode koju prerađuje. Jedna od jedinica predtretmana je doziranje hemikalija.

U sklopu redovnog održavanja reverzne osmoze ulazi hemijsko čišćenje. Linija hemikalija za hemijsko čišćenje formulisana je tako da je efikasna na svim tipovima membrana.

Doziraju se hemikalije sledećeg tipa:

– Antiskalanti (sprečavaju stvaranje naslaga kamenca uključujući kalcijum karbonat, kalcijum sulfat, barijum sulfat, stroncijum sulfat, kalcijum fluorid, gvožđe, koloidne čestice i druge organske zagađivače)

– Biocidi (sprečavaju rast mikroorganizama unutar membranskih modula)

– Hemikalije za vezivanje hlora (dehlorinaciju)

– Hemikalije za korekciju pH vrednosti

TEHNIKA K.B. ima preko 5000 zadovoljnih kupaca kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu zemalja u regionu (Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Hrvatska).

Tehnika K.B.

Kontakt podaci

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana | Design: Red Cloud

© Copyright 2022 Tehnika K.B. - Sva prava su zadržana

Design: Red Cloud